Pardus'un Yeni Sürümü Çıktı !!!

Yazar: ÖgrenGeç Blog Yorum yok 17 Temmuz 2009 Cuma
Tek Türk yerli İşletim Sistemi Pardus'un son sürümü çıktı. Özgür yazılım dünyasından yararlanan Pardus 2009, bu sürümünde yeni özellikler içeriyor
En son kararlı sürümü "Pardus 2008.2 Canis Aureus", 30 Ocak 2009'da yayınlanan Pardus'un yeni sürümü bugün Pardus sevenler ile buluşuyor.
Linux tabanlı işletim sistemi olan Pardus İnternet sitesinden ve diğer sunuculardan indirilebilecek.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE)tarafından geliştirildi.


Pardus daha önce yayınladığı deneme sürümünün üzerine bir çok yenilik katmış bulunuyor.Pardus'un önceki sürümlerindeki sistem hatalarının giderilmesi ve kullanıcıların sistem hakkında önerilerinin uygulanması ile yeni halini almış oldu.
Pardus işletim sisteminin güzel bir özelliği ise sistem kuruldukdan sonra Windows'daki gibi donanımları tanıtmak,kullandığımız temel yazılımları bulup yüklemek gibi sorunlar özgür yazılım Pardus'da söz konusu değil.Ofis yazılımları,resim,müzik,video oynatıcıları,oyun ve sayısız yazılım ile pc kullanıcılarının tüm gereksinimlerini Pardus tek başına ekstradan ek bir yükleme yapmadan karşılıyor.


Pardus yeni bir uygulamada başlatıyor.Adrese CD gönderilecek. Bunun için tek yapılması gereken, "özgürlükiçin" internet sitesindeki formu doldurmak.1 hafta kargo için beklemek istemiyorsanız 1 GB dan az olan Pardus işletim sitemini internetden indirip kurulum Cd si hazırlayabilirsiniz.

Etiketler: ,
Bu yazıya yorum yapılmamış. İlk yorumu yapan siz olun!

Yorum Gönder